Sztárok, sztorik, hírek

5 tipp a stresszmentes bevásárlásért

Tudtad, hogy az emberek 45%-a az utolsó pillanatokra hagyja a karácsonyi ajándékok beszerzését? Karácsony: a szeretet ünnepe vagy az év egyik legstresszesebb időszaka?

Kicsit mindkettő. Mindannyian szeretnénk örömet szerezni szeretteinknek, mégis gyakran akadályokba ütközünk. Egyre nagyobb a tömeg az üzletekben és bevásárlóközpontokban, tele vagyunk megfelelési kényszerrel – mindenkinek a legszebb, legjobb, legfrappánsabb ajándékot szeretnénk adni, sőt, gyakran azt is nehéz eldönteni, hogy egyáltalán kiket lepjünk meg – de forrásaink gyakran korlátozottak, nemcsak anyagilag, időben is.

Sokan így az utolsó percre kénytelenek hagyni az ajándékok beszerzését, én azonban ajánlok Neked 5 hasznos tippet, amikkel el tudod elkerülni a felesleges idegeskedést, sőt, még a vásárlás örömét is megtalálhatod a karácsony előtti hetekben.

1. Lista. Gondold végig, kiket szeretnél megajándékozni, mire szeretnél költeni karácsonykor. Ki ajándékozott meg Téged korábban, kitől számíthatsz ilyesmire idén is, mennyien férnek bele a büdzsédbe, tervezel-e pl. otthoni dekorációra költeni, vagy meglepni magad egy szép új ruhával a céges karácsonyi partira. Ha megvan a lista, bontsd szét névsorra, sőt, akár fel is oszthatod a rajta lévőket: kire mekkora összeget szánsz, ki az, akivel csak egy közös koccintást szoktatok összehozni, és akinek valami értékes dolgot szeretnél adni. Innentől sokkal egyszerűbb lesz kitalálni a konkrétumokat.

2. Szigorúan meghúzott határok. Ha megvan a lista, és az is, egy-egy szerettedre mekkora összegű ajándékot szánsz, máris okosabban tudod magad tartani a saját határaidhoz. Tovább egyszerűsíti a dolgokat, ha vásárláskor csak akkora összeg van nálad, amennyit tervezel költeni, nem több – de nem is kevesebb. Hasznos, ha minden megvásárolt ajándék blokkját elrakod, hátha szükség lesz rá az ünnepek után.

3. Online vásárlás. Sok időt és stresszt lehet vele megspórolni. Előfordulhat, hogy anyagilag is jobban jársz, de időben mindenképp! Ha a munkahelyedre kéred a rendelést, elkerülheted, hogy a családtagjaid idő előtt felfedezzék a nekik szánt meglepetést.

4. Gyors döntések. Ha jártadban-keltedben észreveszel valamit, amivel valakinek nagy örömet szerezhetnél, ne habozz, érdemes azonnal lecsapni rá.

5. Elengedés, ha szükséges. Ha úgy érzed, halálosan kimerült vagy, és neked ez most biztosan nem fog menni, engedd el. Vannak alternatívák, pl. meghívhatod az illetőt egy finom sütire, elmehettek egy kellemes fürdőbe, beülhettek közösen megkóstolni valami különlegességet, de még akár takarítást is adhatsz ajándékba. Az élmény, a másikra fordított figyelem az egyik legtökéletesebb ajándék, és nem szabad elfelejteni: ez a Te karácsonyod is:)

 

 

forrás: mannaszappan.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!