Sztárok, sztorik, hírek

Gyors házi kenyér – 5 összetevőből, 80 forintból

Miért jó otthon kenyeret sütni? Több oka is van: egyrészt tudod pontosan mit (és mit nem) tartalmaz, másrészt pedig a frissen sült kenyér illata több, mint jó. A sütés jó móka lehet, ha a családtagok is beszállnak és segítenek. Kenyeret sütni pedig egyszerűen és olcsón is lehet. Persze akadnak nehezebb és időigényesebb receptek, de a következő recept szerint ha elkészíted a kenyérkédet, nem fogod megbánni: gyors, olcsó, nagyon-nagyon finom.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

1 élesztő

só, kicsi cukor

2 evőkanál olaj

annyi langyos víz, amennyit felvesz

1/2 tojás lekenni a kenyér tetejét, vagy pici olaj

 

Elkészítés:

1. Mindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg.

2. 30 percre, letakarva meleg helyre teszed, kicsit hadd dolgozzon az élesztő.

3. Átgyúrod a tésztát, (érdemes közben kicsit meglisztezned a kezedet) kerek cipócskát formázol belőle.

!. Kivajazott, kilisztezett tepsire teszed, bevágod a tetejét 3-4 helyen és lekened a felvert tojással. (vagy olajjal)

5. 20 percig ismét pihen a tészta.

6. Mehet a sütőbe, 20-25 perc alatt  kész, sütőtől függően.

P1160352

P1160353

 

P1160354

 

Jó étvágyat!

 

írta: Koronczay Edit

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!